Προσωπικό

Διευθυντής:
Κοζομπόλης Βασίλειος, MD, PhD
Καθηγητής Οφθαλμολογίας ΔΠΘ

Μέλη ΔΕΠ:
Λαμπίρης Γεώργιος, MD, PhD
Λεκτορας Οφθαλμολογίας ΔΠΘ

Διοικητική Υπεύθυνη:
Παπαρνάκη Κατερίνα

Τεχνικο - Επιστημονικό Προσωπικό
Σιδερούδη Χάρις, Physics MSc PhD
Τσαραγκλή Έφη

Ιατροί:
Γιαρμουκάκης Αθανάσιος MD
Μπουγάτσου Νάγια, MD

Νοσηλευτικό Προσωπικό:
Κωνσταντίνα Καράμπελα

Επιστημονικοι Συνεργατες:
Κουκουλά Σταυρένια, MD
Φουντουλάκης Νικήτας, MD
Αριστείδου Αντώνης, MD
Γκίκα Μαρία, MD
Παγώνης Γεωργιος, ΜD

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΝ-ΚΗΣ ΟΦΘ-ΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Π.Γ.Ν.Α & ΕΛΚΕΘΟΠ
(ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΟΦΘ-ΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ)

Ο Βασίλειος Κοζομπόλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Έλαβε το πτυχίο του το 1983, με Άριστα από το Πανεπιστήμιο της Messina, Italy. Ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην Αθήνα και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 1991.
Υπήρξε για λίγο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα οπτικής των ΤΕΙ Αθηνών το 1992 και το ίδιο έτος διορίσθηκε ως επιμελητής του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη, όπου και παρέμεινε μέχρι και τα μέσα του 2002. Το 1997 ορκίσθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης ασχολούμενος με το σύνδρομο αποφολίδωσης και το αποφολιδωτικό γλαύκωμα. Στην Οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπήρξε υπεύθυνος του τμήματος γλαυκώματος και της κινητής οφθαλμολογικής μονάδας (ΚΟΜ). Υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Βαρδινογιάννειου Εργαστηρίου Μεταμοσχεύσεων και Μικροχειρουργικής Οφθαλμού (ΒΕΜΜΟ) αναπτύσσοντας δραστηριότητα επίσης και στον χώρο της διαθλαστικής χειρουργικής.. Επισκέφθηκε και παρακολούθησε τις δραστηριότητες διαφόρων κλινικών σε Ελλάδα (Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική Αθηνών, Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία») και εξωτερικό (Αγγλία, Ελβετία, Ιταλία).
Το 2002 εξελέγη αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης και ανέλαβε την διεύθυνση της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ).
Το 2004 ίδρυσε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ (ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π.) οι δραστηριότητες του οποίου εστιάζονται στο πρόσθιο ημιμόριο του οφθαλμού και ειδικά σε θέματα καταρράκτη, γλαυκώματος και διαθλαστικής χειρουργικής με όλες τις συναφείς απεικονιστικές τεχνικές.
Το 2005 κατοχυρώνει στο European Patent Office, πατέντα που αφορά σε ενδοφθάλμιο τονόμετρο προσαρμοσμένο σε ειδικό ενδοφακό για την μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Το 2007 ιδρύει εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης την Τράπεζα Οφθαλμών και το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Κερατοειδούς πραγματοποιώντας και τις πρώτες μεταμοσχεύσεις στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Έχει δημοσιεύσει και ανακοινώσει εκατοντάδες επιστημονικά άρθρα ως προσκεκλημένος ομιλητής εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ είναι κριτής σε πολλά Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά επιστημονικά περιοδικά που προκύπτουν στο Medline.
Ως οφθαλμοχειρουργός έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση σε θέματα καταρράκτη, γλαυκώματος και διαθλαστικής χειρουργικής έχοντας προτείνει σε διεθνή συνέδρια νέες χειρουργικές τεχνικές. Τον Νοέμβριο του 2007 εξελέγη Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο Δ.Π.Θ. συνεχίζοντας την κλινική, διδακτική κι ερευνητική δραστηριότητα.


Πάνω

Λαμπίρης Γεώργιος, MD, PhD
Λέκτορας Οφθαλμολογίας ΔΠΘ
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Semmelweis, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Los Angeles, και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αρχικά εργάσθηκε ως Επιμελητής του ΕΣΥ στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και από το 2008 υπηρετεί ως Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Πάνω

Σιδερούδη Χάρις
Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευση στην επιστήμη των υλικών. Είναι κάτοχος Ph.D. του τμήματος Χημικών Μηχανικών σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τον Ιανουάριο 2007 εργάζεται στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ο.Π ως επιστημονικός συνεργάτης, υπεύθυνη για τις εφαρμογές διαθλαστικής χειρουργικής, εφαρμογής ειδικών φακών επαφής και θέματα τεχνολογίας και έρευνας.

Πάνω

Γιαρμουκάκης Αθανάσιος
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 2007. Από τον Νοέμβριο του 2008 εργάζεται κλινικά και ερευνητικά στο ΕΛΚΕΘΟΠ, με ενδιαφέρον στις παθήσεις του κερατοειδούς, την διαθλαστική χειρουργική και το γλαύκωμα. Από τον Φεβρουάριο του 2010 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρκής Σχολής Δ.Π.Θ. με θεμα "Μελέτη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας συστημάτων βραδείας αποδέμευσης αντιγλαυκωματικών παραγόντων"

Πάνω

Μπουγάτσου Νάγια
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, το 2010. Απο το Μάρτιο του 2011 εργάζεται εθελοντικά ως κλινικός ερευνητής στη Οφθαλμολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α και στο τμήμα Διαθλαστικής Χειρουργικής και Κερατόκωνου του ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π.

Πάνω

Τσαραγκλή Έφη
Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής σχολής του Δ.Π.Θ. Από τον Ιανουάριο του 2009 εργάζεται στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ο.Π ως επιστημονικός συνεργάτης, υπεύθυνη ερευνητικών πρωτοκόλλων, υπεύθυνη του Κέντρου Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς και χειρίστρια του laser διαθλαστικής χειρουργικής και απεικονιστικών μηχανημάτων.

Πάνω

Κουκουλά Σταυρένια
Είναι Πτυχιούχος τη Ιατρικής σχολής του Αριστοτελέιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απο τον Ωκτώβριο του 2003 είναι υποψήφια διδάκτωρ του Δ.Π.Θ και εργάστηκε ως κλινικός ερευνητής στη Οφθαλμολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α και στο ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π.
Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από το 2006 ως το 2010. Από το 2011 είναι συνεργάτης του Οφθαλμολογικού κέντρου «Retina» και υπεύθυνη του απεικονιστικού τμήματος.

Πάνω

Φουντουλάκης Νικήτας
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διαστημα 2004 με 2008 εργάστηκε ως κλινικός ερευνητής στο τμήμα Διαθλαστικής Χειρουργικής και Κερατόκωνου στο ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π. Απο το 2004 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Δ.Π.Θ. Το 2011 ολοκλήρωσε την ειδικότητα του οφθαλμιάτρου στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.

Πάνω

Αριστείδου Αντώνης
Ο ιατρός Αντώνης Αριστείδου γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάϊο του 1976. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει ειδικευτεί στην Οφθαλμολογία στα Νοσοκομεία: Γ.Ν. Σερρών και Γ.Ν.Γ.Παπανικολάου Θεσσαλονίκης για 4 χρόνια. Επιπλέον, για 2 χρόνια εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο αντικείμενο της Διαθλαστικής Χειρουργικής (δηλαδή στα Laser για Μυωπία, Υπερμετρωπία και Αστιγματισμό, όπως επίσης και σε παθήσεις του Κερατοειδή όπως ο Κερατόκωνος, που αντιμετωπίζεται με τη νέα μέθοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας). Το Δεκέμβριο του 2010 αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με βαθμό Άριστα.
Λόγω της εξειδίκευσης του, ο ιατρός, διατηρεί 2 ιατρεία σε Θεσσαλονίκη και Λεμεσό και δέχεται ασθενείς από Ελλάδα και Κύπρο κατόπιν ραντεβού.

Πάνω

Γκίκα Μαρία
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006. Εργάστηκε κλινικά και ερευνητικά στο ΕΛΚΕΘΟΠ και είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Απο το 2009 ειδικευεται στη οφθαλμολογία στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσ/νικης.

Πάνω

Παγώνης Γεώργιος
Είναι πτυχιούχος της ιατρικής σχολής " Carol Davila " στο Βουκουρέστι. Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο Κ.Υ Σκιάθου και ολοκήρωσε την ειδικότητά του στην Οφθαλμολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο το 2008. Το 2009 εργάστηκε ως επιμελητής  στην Οφθαλμολογική κλινική του Π.Γ.Ν.Α

Πάνω

Καράμπελα Κωνσταντίνα
Είναι απόφοιτος της Νοσηλευτικής Σχολής Αλεξανδρουπόλης και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Εργάστηκε για ένα χρόνο στο Π.Γ.Ν.Α. και από το Σεπτέμβριο του 2007 εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π.

Πάνω