Για γιατρούς

Στο ΕΛΚΕΘΟΠ λειτουργούν τα τμήματα:

  • Διαθλαστικής Χειρουργικής
  • Γλαυκώματος
  • Kερατόκωνου
  • Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς
  • Εφαρμογής Φακών Επαφής

Στο τμήμα Διαθλαστικής Χειρουργικής:

Yπάρχει το EXCIMER LASER, ALLEGRETTO της WAVELIGHT, που διαθέτει ιδιαίτερα υψηλής ακρίβειας EYE TRACKER και παρουσιάζει το καλύτερο «προφίλ» εκτομής με λιγότερη αφαίρεση κερατοειδικού ιστού για το ίδιο διαθλαστικό σφάλμα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι η εξαιρετική ακρίβεια στην επιδιωκόμενη διόρθωση και η μέγιστη ασφάλεια. Η μεγάλη αύξηση στη μετεγχειρητική ποιότητα της όρασης οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία Allegretto-Wave της WAVELIGHT Γερμανίας, έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να διορθώνει τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό, αλλά να βελτιώνει και οποιαδήποτε άλλη μικροανωμαλία ανιχνευθεί στο μάτι του ασθενούς.

Στην περίπτωση αυτή το μάτι αντιμετωπίζεται ως οπτικό σύστημα με μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την επέμβαση. Χρησιμοποιούνται 8 τοπογραφίες προκειμένου εξατομικευμένα να κατευθύνονται οι ακτίνες Laser έτσι ώστε η κάθε θεραπευτική παρέμβαση να είναι απολύτως εξατομικευμένη διορθώνοντας τη διαθλαστική ανωμαλία αλλά και τις υπάρχουσες εκτροπές με αποτέλεσμα εξαιρετικής ποιότητας όραση.

Για την πλήρη προεγχειρητική μελέτη και αξιολόγηση όλων των ασθενών το ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π. διαθέτει το Colvard Pupillometer, το ALLEGRO TOPOLYZER και το Topcon Corneal Analyzer CA-100 που περιλαμβάνουν το πρόγραμμα TOPO-GUIDED. Για τη δημιουργία μέγιστης ακρίβειας και εξατομικευμένου κερατοειδικού flap χρησιμοποιείται ο Μικροκερατόμος Carriazo Pendular/SCHWIND με διάφορες κεφαλές.

Στο τμήμα Γλαυκώματος:

H περιμετρία γίνεται με μηχάνημα Octopus 500ΕΖ (υπάρχει επίσης Humphrey και Medmont στο Νοσοκομείο), η τονομετρία με τονόμετρα Goldmann, Pascal και Tonopen και η παχυμετρία με παχύμετρα Quantel και Accutome.

Επίσης υπάρχει το σύστημα μέτρησης του πάχους της στιβάδας των περιθηλαίων νευρικών ινών (GDx-VCC).

Στο τμήμα Εφαρμογής Φακών Επαφής:

Το τμήμα στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων όρασης που δεν μπορούν να διορθωθούν με γυαλιά. Εφαρμόζονται φακοί επαφής, μαλακοί, ημίσκληροι, υβριδικοί, εξατομικευμένης σχεδίασης σε περιπτώσεις κερατόκωνου, μεταμόσχευσης κερατοειδούς καθώς και άλλων ανωμαλιών του κερατοειδούς.

Στο τμήμα Κερατόκωνου:

Στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ο.Π εφαρμόζεται η μέθοδος UV-Crosslinking για τη στεθεροποίηση της εξέλιξης του κερατόκωνου ή της κερατεκτασίας. Διάλυμα Ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2) ενσταλάζεται στον οφθαλμό για 30min. Ακολουθείται ακτινοβόληση του οφθαλμού για άλλα 30min με UVA ακτινοβολία. Ο συνολικός χρόνος θεραπείας για τον κάθε οφθαλμό ανέρχεται στη 1 ώρα περίπου.

Στο τμήμα Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς:

Στο μεταμοσχευτικό κέντρο Κερατοειδούς Αλεξανδρούπολης παρέχει υπηρεσίες σε ασθενής του νοσηλευτικού Ιδρύματος μετά από σχετική απόφαση του εθν. οργανισμού μεταμοσχεύσεων. Είναι το 2ο που λειτουργεί στην Ελλάδα μετά το αντίστοιχο του Ηρακλείου Κρήτης.